lördag 5 juni 2010

Tänk om jag gifter mig med chefen!

Det finns oförståndiga flickor som tar första bästa plats bara som ett slags väntsal före giftermålet. De jagar för att få tag på en karl som kan överta försörjningen av dem. De klär och pryder sig i den enda tanken och satsar mycket pengar och tid på skönhetsvård och klädsel. Ibland råkar de i klorna på avbetalningsspöket....

I noveller och på bio har de blivit fullproppade med historier om bedårande små kontorsflickor som blir gifta med unga flotta,eller gamla flotta  chefer. Då får de bilar och modellklänningar. Dessa fjolliga önskefantasier är populära och det är inte underligt om somliga svaga hjärnor blir fördärvade därav. Då riktar sig flickans hela förhoppning på manliga kamrater och ibland på chefen.

Detta är ganska dåraktigt och av följande orsaker:
  1. Nuförtiden ska en kvinna vara utbildadför ett yrke som kan försörja henne. Att lita på en man går inte längre. Han kan försvinna när hon minst anar det. Han kan bli sjuk, arbetslös eller avlida. Kaptial som han ägde kan smälta ihop och bli till intet. Nej, en flicka har bara sig själv att lita till och hon får lov att falla tillbaka på det nutida livets många hårdhänta växlingar.
  2. Herrar på kontor har vanligen inte mera pengar än de behöver för att reda sig själva och försörja sina familjer något så när.
  3. De manliga kamraterna är nästan alltid gifta eller förlovade. Så också chefen. Gifta herrar är inte tillåtna som jaktbyte, bland annat av den anledningen att de är mycket riskabla för en fröken att inlåta sig med.
Gullan vill ge ytterligare några påminnelser! Kom ihåg att alla gifta karlar som flirtar med giftermålsträngtande eller supéhungrande fröknar säger att det är olyckliga eller oförstådda i sina äktenskap! I alla äktenskap finns det nämligen något att klaga över om man vill - eller behöver det. Mycket ofta upptäcker den egenkära unga fröken först senare att just de där gifta herrarna i stället är kolossalt lyckliga med sina fruar. Och det känns förfärligt snopet....

Nej gifta herrar är visserligen ofta lätt åtkomliga som flirtobjekt men de är osäkra placeringar, då det gäller giftermålsförhoppningar. Familj, hustru och barn är nämligen realiteter som inte alltid går att upplösa i luft. Dessutom tycker gifta herrar oftast innerst inne att alltför villiga flickor inte är någonting att respektera i jämförelser med det äktenskap som redan finns och för vilket de satt in så stor del av sin kraft och sitt intresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar