söndag 6 juni 2010

Vad ska jag ge honom i present.....

En alltid återkommande fråga från unga damers sida är: Vad ska jag hitta på att ge honom till hans födelsedag, eller till jul? Han gav mig en så trevlig sak sist och nu måste väl jag ge honom något igen?

Är man inte förlovad med en ung man, så är det onödigt att alls ge honom några presenter, även om han råkat ge er en. Och vill man absolut ändå göra det,ska man helst försöka hitta något som är lustigt eller skämtsamt - kanske någonting apropå vad ni två nyligen pratat om. I varje fall en billig sak!  Man kan möjligen också ge en bok, eller  en småsak som han kan ha användning för - ett block, en penna, ett frimärke, om han samlar, en grammofonskiva.

Men undvik dyra eller av er själv tillverkade saker, på vilka ni "lagt ner er själ". Det verkar påträngande och sentimentalt. Hur har man inte skojat med forna tiders frökengåvor: de broderade tofflorna eller kudden, som talade om för en kanske alldeles ointresserad ung man, att hon var dökär i honom!

Innan ni är förlovad med honom: ta det lugnt! Han klarar sig så bra utan presenter. Skicka honom ett vykort! Är han kär i er, så blir han glad. Är han inte det, så har ni visserligen gjort er lite för mycket besvär, men det känns i alla fall inte förargligt efteråt, vad som än händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar