tisdag 27 april 2010

Klubb-bjudning

Vi mena nu små klubbar på från sex till tolv medlemmar och som ha till uppgift att förkovra medlemmarna i språk, litteratur, bridge eller vad det är. Man samlas alternerande, hos medlemmarna och den välfägnad, som bjudes, är alltid fastslagen. Det vill säga, antingen måste den kosta en vissa summa, som ej får överskridas- den som får mest ut av pengarna skiner som en sol bland de andra! - eller också är inte kostnaden fastslagen, men väl fägnadens art, som inte får ruckas på.

Om det alltså är uppgjort, att man inte får bjuda på annat än smörgås, så är det dålig ton att bjuda på någon omelett eller annan varmrätt osv.

Gullan föreslår för exempel en språkklubb som möter varje vecka klockan 1/2 3. När man kommer bjuds en cocktail, efter en dryg timme te med smörgåsar (aldrig kakor, aldrig tårta).

En annan språkklubb med endast damer. Man kommer kl. 8. Senare på kvällen tebricka med tre sorters kakor och tårta; choklad cirkulerar hela tiden.

En bridgeklubb med herrar och damer; Choklad (ingen frukt) framsatt jämte vermouth, whisky, vichyvatten. Senare serveras te, öl, snaps samt smörgåsar (ej varmrätt, ej kakor)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar