torsdag 22 april 2010

Ungkarlsmiddag

Ungkarlens lya består av ett á tre rum med kokvrå och antalet gäster är tre. Vi får väl tänka oss att den ordinarie städerskan är påtingad till matlagning och disk m.m.

Smörgåsbordet dukas på ett litet rullande serveringsbord. Vi utgå ifrån att det finns en liten spis med stekugn i kokvrån. Lägg in det hårda brödet i varm ugn några minuter. Då blir det först mjukt. Låt det ligga utbrett en stund blir det åter hårt, mycket mört och utmärkt gott.

Gullan rekommenderar följande meny:
* Sillgratin
* Små goda köttbullar
* Italiensk sallad
* Ett blomkålshuvud (Koka det på morgonen så hinner kåloset försvinna till middagen)
* Fasta tomater
* Hummer naturel
* Gratinerad oxfilé
* Blandad frukt och kaffe

Maten är vald med tanke på att en hel del kan göras i förväg och att det ej skall bli matos och rök i kokvrån vid middagsdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar