torsdag 29 april 2010

Vi telefonerar - Del 2

Kan man tänka sig något så oförskämt egentligen som att vi under hela dygnet får lov att ta emot oväntade telefonbesök per tråd? Det är inte bara att varor bjuds ut vid olika tider, det är också att ens svärmor kan hitta på att ringa i all välmening, just då man står i begrepp att byta på lillen, som det hänt en malör i byxorna! Man svarar då onekligen en smula förstrött och kanske otåligt, och genast blir svärmor fnurrig. Eller en älskande hustru som plötsligt fattas av en våg av ömhet för mannen som hon kanske har försummat på sista tiden och ringer upp honom på kontoret med hjärtat bräddfullt av rara känslor och vilja till kärleksfulla ord. Hon blir tvärbesviken och ganska lömsk på mannen, när hon hör hans stelt avvisande och generade röst. Tänk om han i alla fall just satt och flirtade med sin näpna sekreterare? Ja, telefonen kan ställa till....

Vi måste skaffa oss en speciell telefonfantasi som gör att vi  förväg är medvetna om att sådana där situationer kan uppstå. Det är och förblir ett oskick att ringa privatsamtal till kontor och firmor!

När man ringer upp, är det nog klokast att inleda samtalet med en fråga om man stör, liksom det är bäst att höra om vederbörande har tid med ett längre samtal just då. Att bara börja prata och breda ut sig om saker och ting är tanklöst och väldigt olämpligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar