onsdag 19 maj 2010

Cocktailparty

Sina vänner vill man ju träffa, även om det är aldrig så mycket depressionstider - och ett av de vanligaste sätten inom konstnärskretsar i Stockholm är ett s.k. cocktailparty. Fördelarna äro många. Det är ännu så länge rätt originellt, det är billigt (allting är ju relativt), det tar inte en hel kväll i anspråk, man kan se en massa folk och alla kan komma, ty ett cocktailparty roar alla, man kan komma vardagsklädd och stämningen blir nästan alltid otvungen och glad.

Tid: mellan 5 och 7, klädsel som nämnts vardags, då de flesta väl komma från sina anställningar.

Sprit: 2 flaskor gin, 1 flaska fransk eller italiensk vermouth, ev. för damerna en flaska sherry, men det är inte nödvändigt. Dessutom saften av 15 urkramade apelsiner (de bör vara färdiga i förväg). Citroner (1 á 4) böra också finnas till hands.

En god idé är också att skaffa en burk tomatojuice till en alkoholfri cocktail - många damer föredra detta. Dessutom vichyvatten, ca 12 á 15 flaskor. Låna hem 2 eller 3 cocktailshakers - en räcker inte! Blanda ej i förväg, det finns alltid nån i sällskapet som är expert.

Mat: sandwiches - små, små, gjorda med kakformar - cirka ett par hundra - pålägg efter behag - salt kött och ost mycket bra - undvik smetiga saker.¨Salta mandlar - små cocktailbiscuits, det är allt.

Cigaretter: Virginia och Turkish - även Arab, folk som röker Arab, röker inget annat - ett par hundra.

Andlig undfägnad: den sköta gästerna om själva. Annars, har man några teaterbekanta, som vilja uppträda med en visstump eller dylikt, så är det ju mycket trevligt.

Grammofonplattor: Helst ett par 3 stycken nya shlagers - glöm inte stift!

Belysningen ska vara tjusig, dämpad, det går lätt med lite crêpepapper eller dyl. - folk trivs bättre då. För övrigt ska man ta det som det kommer - värdinnan skall vara  lugn och chosefri och låta gästerna roa sig själva, så blir det ett lyckat cocktailparty. Efter partyt brukar man bilda kotterier som gå ut tillsammans eller hem till någon och avslutar dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar