söndag 9 maj 2010

Råd angående bilkörning

Gullan har i många brev blivit ombedd att inte bara ge goda råd till er husmödrar, utan kanske likväl till era män; i stort som i smått. Självklart ställer Gullan upp på detta, men med hjälp av en god vän; ingenjör Nerén. Det ska genast från början sägas att Gullan och Herr Nerén inte alltid har samma åsikter. Denna gång är vi oense om hur virriga damer är i trafiken.

I detta inlägg handlar det om bilkörning, och vad era män bör tänka på i stadstrafiken:

"De, som vålla bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva. Att signalera på dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära bilen, att signalen icke blir av någon betydelse. Där man kan vänta sig lekande barn, såsom vid skolor, lekplaner etc. bör man endast köra fram med den yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver än att stanna bilen.

Damer äro ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappa de ofta helt koncepterna. Att de, efter att ha passserat tre fjärdedelar av gatan, utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat, är intet sällsynt. Ja, två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar