lördag 8 maj 2010

Viktiga repetitioner!

Under sin välförtjänta semester på Rivieran, den Kroatiska alltså, har Gullan kunnat konstatera att det finns mycket sydlänningarna kunna lära sig. Men än mer upprörande var att se damer från Norden som icke följt de goda råd som Gullan under hela våren så osjälviskt delat med sig. Nä, räfst och rättarting - ordning och reda! Nu blir det repetition på några viktiga områden. Vi börjar med uppförande på semesterort.

En del flickor, som blivit vana och härdade, rör sig själva som fisk i vattnet bland alla dem de träffar. De är utan illusioner och de kanske gör som den kontorsfröken från storstaden som jag såg en gång och vilken redan första kvällen lyckades samla tre enusiastiska gräsänklingar omkring sig vid middagsbordet. Hennes knep var lika cyniskt som enkelt och effektivt. "Jag reser aldrig till såna här ställen utan att ta med mej en låda sprit!" anförtrodde hon de förhoppningsfulla kavaljererna. Jag tror det var mycket synd om den flickan innerst inne i hennes lilla hjärta...

Till andra flickor skulle man vilja säga: "Tänk inte så mycket på kärlek och äktenskap, när ni träffar nya herrar på en badort. De flesta männen är gifta eller förlovade och de andra är inte precis ute för att söka sig hustrur..."

Man kan ha trevligt med kamratskap och utan att lägga bort titlarna med nya bekantskaper. Man ska inte tro att sommarvänner kommer att vara vintervänner. Men man kan ha roligt med dem ändå, medan det varar, och använda den stimulans man fått till att vara ännu snällare mot sina gamla vänner där hemma, när det blir deras tur igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar