måndag 3 maj 2010

En dams klädsel på restaurang

Nu som alltid gäller det att vara oerhört välvårdad ända inifrån, och som vi senare kan lära av kapitlet "Om renlighet" är detta tyvärr långtifrån något självklart.

Damen trivs bäst om hon på alla slags restauranger- det må gälla dans eller lunch - snarare är enklare klädd än hon skulle vara i ett hem vid ett sådant tillfälle. Inte väcka uppseende genom granna färger eller överdriven elegans! Hon får roligare, om hon så mycket som möjligt smälter in bland mängden.

Vid lunch är det trevligt att ha hatt och vanlig promenaddräkt, gärna sportig, på middagen har man en kort mörk klänning. På dans ska man undvika alltför urringade klänningar. Det ser inte aptitligt ut med nakna ryggar lutade mot restaurangstolar. En dam känner sig mest belåten om hon inte har gjort sig alltför olika sitt vanliga jag. Det är inte trivsamt om man kommer direkt från hårfrisörskan. Man känner sig ledigare och mera nöjd i sin vanliga kamning, vilket ju inte hindrar att man nyligen kan ha champonerat sig och lagt håret.

Är det danskväll måste damen i tid tänka på sina skor, som helst bör vara en smula behagligt använda. De syns ju ändå inte under den långa kjolen, och alldeles nya skor kan lätt förstöra en hel kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar