lördag 1 maj 2010

Vår lärarinna - modejournalen

Om ni vill sätta er in i vad modet just nu innebär, så skaffa er en fin modejournal! Den är värd sina pengar. Men då ska ni också läsa den så att den varar länge, och så att den kan tala om för er en mängd saker, om modet och konsten att klä sig.

Ni bläddrar först igenom den. Kanske ni fastnar för ett vackert fotografi av en klänning, just en sådan ni önskar er. Om ni själv är samma typ som mannekängen, vilken uppbär den, så är det möjligt att det skulle löna sig för er att försöka få klänningen kopierad - d.v.s om ni kan få tag på samma slags tyg som blivit använd i modellen - annars blir det inte detsamma...

Men sen ska ni ta er tid att många gånger bläddra igenom tidningen för att studera detaljerna. Se till exempel på håret! De fotograferade eller tecknade modellerna har olika, moderna frisyrer. Om ni enbart tittar på, hur de är åstadkomna, kan ni lära er mycket. Ni kanske finner att ert eget kurvlockiga huvud är alldeles för stort och oproportionerligt. Här måste hår knipsas bort och kamningen göras slätare, så huvudet blir nättare.

Ni ser på skor genom hela tidningen - bara på skor. Ni märker att man till sport bär sådana slags skor, till eftermiddagen ett annat slag. Ni upptäcker att ni äger just ett par, som skulle passa till en klänning ni förr inte tänkt på att använda dem till. Ni får ideér genom att låta blickarna gå från sko till sko.

Ni ser på kjolar och finner att de överdrivet vida inte är allenasaliggörande. En av era egna kjolar som fått hänga länge i en garderob finner ni är högst modern just nu!

Ni ser på handskar och ni lär er mycket om sättet att använda dem.

Ni ser sedan ett slag enbart på mannekängernas hållning....

Genom att vid genombläddrandet så där plocka ut detalj för detalj får en modetidning ett mångfaldigt större värde. Den kan, om ni använder den på rätt sätt, ge er riktiga lektioner i välkläddhet. Bilderna säger en visserligen mycket redan i sin helhet men det är först då man studerar en sak i sänder, som man får ut något av en fin - och ganska dyr - modetidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar